Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

maanantaina, toukokuuta 30, 2005

Kunnollinen siili


Siilimyksellä oli tänään hyvää aikaa ajatella isoja asioita kenottaessaan pää alaviistoon siilitohtorin torahammasoperointituolissa. Siilimys tuntee ylpeyttä juuristaan - nimittäin hammasjuurista, jotka ovat sopivan syvällä ja tunnottomat. Muuten Siilimyksen suhde juuriinsa on plutarkhoslainen; "Sukuni alkaa minusta". Sinällään kuitenkin Siilimys pitää omien juurien arvostamista tärkeänä osana pienen siilin kunniaa.

Kerran tarpoessaan Tietosuolla Siilimys kohtasi Täti Metsäsian, joka puhui tyylipuhdasta yleiskieltä. Siilimyksen piti mennä ihan piiloon pensaaseen tuhisemaan harmiaan, kun Täti Metsäsika noin kielsi oman taustansa ja historiansa moisella vääntämisellä.

Mutta kunnollisuuttahan Siilimys toratuolissa pohti, ei sukuaan. Se mietti harmissaan, miksei ollut pitänyt kunnolla huolta purukalustostaan. Valkaisevaa hammastahnaa se oli ostanut, mutta hypellyt pesujen yli toisinaan, ja syönyt huolettomasti kaikkea sokerista ja hapanta. Siilitohtori varoitteli eroosion lisääntyneen Siilisaaren asukkaiden hampaistossa huolestuttavasti viimeisen viiden vuoden aikana. Siilimyskään ei ollut ollut valmis näkemään vaivaa hampaiden todellisen hyvinvoinnin eteen, vaan kiinnittänyt huomiota vain ulkonäköön.

Siinä tuppoja ikenissä ja kiiloja hammasjuurissa Siilimys ymmärsi saman ilmiön leimaavan Siilisaarelaisten pyrkimyksiä ja kunniantuntoa. Siilirouvat huolehtivat enemmän kolon siisteydestä kuin sen asukkaiden onnellisuudesta. Turkin ulkonäkö oli tärkeämpää kuin sen lämpimyys ja siilineidot murehtivat kovasti sitä, kuinka olla pitkulkaisempi tahi pyöreämpi, mutta eivät koskaan, kuinka niiden ruumis pysyisi mahdollisimman terveenä, vahvana ja käyttökelpoisena.

"Mahtavatko siilit jossakin olla oikeasti tosi kunnollisia?" pohdiskelee Siilimys vipeltäessään kohti kotikoloaan. Se muistelee hämärästi, että tällaistakin on jossakin kolkassa siiliuniversumia joskus sattunut, ainakin se on kuullut puhuttavan "ruumiin temppelistä", jonka on oltava hyvässä kunnossa, ja kaukomailta tulleessa Nauttivien Siilien Kirjassakin käsketään siilipoikien pitää itsensä puhtaina ja jäntevinä. Kuinkahan auringonnousun suunnan siilit asian nykypäivinä näkevät, toisinko kuin läntiset?

Kotiin päästyään Siilimys ottaa kauniit, mutta epämukavat tossut jaloistaan, kiillottaa ne ja laittaa kassiin yhtessä paperilappusen kanssa. Kassin se vie ulos kiven juurelle. "Tossut sopivat varmasti paremmin jollekulle muulle." se tuumii. Siilimys heiluttaa tyytyväisenä pieniä varpaitaan ja palaa kotiin keittämään teetä.

2 comments:

  • At 9:31 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Oikeastiko tossuista luopui hän? O_O

     
  • At 12:10 ap., Blogger Siilimys said…

    Siilimys sai äkillisen antimaterianpuuskan :P Ehkä tiedossa on tulevaisuudessa kääntyminen oranssikaapuiseksi munkiksi...

     

Lähetä kommentti

<< Home

Powered by BloggereXTReMe Tracker