Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

sunnuntaina, toukokuuta 29, 2005

Siilimys tutustuu Siilisaaren Sanomiin


Siilimys lueskelee nenä uteliaisuudesta väristen Siilisaaren Sanomia, josta onkin jo löytynyt kaikenlaista kiintoisaa. Tuossa vaeltajasta katsoen oikealla Siilimys jo hiukan esihämmästelee Siilistöliiton käsitystä siitä, että ainoastaan sinkkusiilinaaraat voivat olla itsellisiä. Siilimys on hyvinkin sitoutuvaa lajia, toisin kuin siilit yleensä, mutta ei silti itseään ihan epäitselliseksi tituleeraisi.

Mutta sitten vasta viikset väpättivätkin, kun Sanomista löytyi vallankumouksellisia tietoja, joiden mukaan oliiviöljy on yksi harvoista "herkullisista, terveyttä edistävistä ja sairauksia ehkäisevistä" elintarvikkeista. Ei niin, että Siilimys mitään lykopeeneista tai vastaavista asioista ymmärtäisi, mutta se on aina pienestä siilistä elänyt siinä uskossa, että kasvikset ne vasta herkullisia ja terveellisiä ovatkin. Ja kala, tietenkin.

Luettuaan eteenpäin Siilimys kuitenkin ymmärsi paljon paremmin - kyseessä todella on ihmekasvi: "Yli tuhatvuotiaaksi elävää oliiviöljypuuta tiedetään viljellyn Välimeren alueella jo yli 5000 vuotta". Galahad herkistyi muistelemaan Gondorin puutarhan keloutunutta Valkoista puuta, mutta Siilimys tyytynee toteamaan painovoimaa urheasti uhmaavan siililaulun sanoin "Puu kun tuo kaadettiin/jäivät oksat vain".

Powered by BloggereXTReMe Tracker