Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2005

Siilimyksen paluu


Siilimys tassuttelee sisään ovesta, nakkaa uimapukunsa tuolinselkämykselle ja kaatuu selälleen unipesäänsä kaikki käpälät oikosenaan. Galahad kumoutuu viereen massulleen ja kuorsaa kohta kuolatippa suupielessä vipattaen. Kesä on rankkaa puuhaa.

Galahad ja Siilimys viettivät Keskikesän juhlaa Siilimyksen vanhempien luona uiden, saunoen ja nauttien kesäherkkuja. Sieltä suunnattiin Siilisaaren hienoimpaan kesätapahtumaan, kirjapäiville, josta löytyikin kaikenlaista vähemmän tarpeellista, mutta mieltä ilahduttavaa. Tämän jälkeen ovat Siilimys ja Galahad ehtineet vielä kastejuhlaan, sekä eilen - ihanuuksien ihanuus - Puutarhaan!

Siilimys oli innosta mykkyrällä, kun se ja Galahad eilen lähtivät kohti Suurta Seikkailua. Viidentoista kilometrin matka ennen perille pääsyä lievensi hieman intoa, mutta Siilimys värisi silti innostuksesta. Kasvihuoneet olivat täynnä mitä oudoimpia kasveja. Eräs lumme kukki vaaleanvioletille suurin kukin, jättilumpeen lehdet olivat niin isoja, että niille olisi mahtunut sata siiliä - ja ihmeköynnös todella oli ihmeellinen. Erityisesti Siilimys katsoakurotteli nenä väpättäen orkideoita, joista se hyvin paljon pitää. Yhdessä kasvihuoneen lohkoista satoi koko ajan hienoa tihkua. Se oli Siilimyksestä jännittävää. Sademetsän kasvien välitse meni pieni käytävä, jota pitkin sai luikahtaa toiselle puolelle. Ulkona Siilimys pääsi ruusutarhaan, lummelammelle ja halimaan suuren-moista tammea. Myös hieno käärmepatsas ulkona puistossa oli, ja valtava puinen toteemipaalu, jollaista Galahad heti kävi haikailemaan omalle pihalle. Siilimystä nauratti.

Massutettuaan evääksi kalabanaanileipiä jääkylmää mustikkarahkaa ja hileistä mehua (Siilimys oli edellisenä iltana pakastanut Kaiken) Siilimys ja Galahad kipittivät hiekkarannalle uimaan. Ja hienoa se olikin, viileä vesi hehkuvan kuuman sään jälkeen. Ja onnistipa vielä niinkin hyvin, että kun piti lähteä polkemaan kotiin päin , rantaan huristikin lautta, joka kohtuulliseen hintaan poimi mukaansa Siilimyksen ja Galahad.

Niinpä Siilimys tuhisee nyt unipesässään, mitään tästä maailmasta tietämättä, nähden unta uusista seikkailuista, jotka sitä odottavat - ehkä ihan nurkan takana.

Powered by BloggereXTReMe Tracker