Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

Mitä Siilimys tahtoo muilta?


Siilimyksellä on suuri tarve päästä olemaan sellaisten siilien viereen ja kainaloon, joiden kanssa se tuntee hengenheimolaisuutta. Sellaisista se ei haluaisi olla erillään alkuunkaan, vaan asua saman katon alla, jakaa ruuan ja puheen, hiljaiset aamut ja riehakkaat illat. Siilimys tuntee eristyneisyyttä, joka häiritsee sitä tavattomasti. Se on ollut pitkään tietoinen omasta kontaktin tarpeestaan ja pohdiskellut syitä sekä siihen että kontaktin ottamisen vaikeuteen. Kuitenkin oleellisimman kysymyksen esitti aiheesta kuultuaan Galahad: "Mutta mitä sinä sitten tahdot muilta?" Siilimys pysähtyy miettimään ja hämmästyksekseen se havaitsee, ettei tiedä.

Mahtaisikohan yhteys tarpeeseen löytyä siitä, millaisten ihmisten kanssa on mukava ja tarpeellinen olla? Vai onko kyse vain luuloista tai tottumuksesta, siitä että Siilimys kuvittelee toisen kykenevän antamaan jotakin? Siilimys on kyllä valmis myöntämään, etteivät sen läheiset ole välttämättä lainkaan sellaisia kuin se kuvittelee. On toisia siilejä, joihin Siilimys tuntee (toisinaan) luontevaa läheisyyttä. Nämä siilit ovat usein uroksia. Siilimys on joskus epäillyt kärsivänsä "hylätyn tytön syndroomasta", jossa naaras, joka ei saa huomiota ja läheisyyttä omalta sukupuoleltaan, kääntyy urosten puoleen.

Vain harva olento tuntuu pystyvän tarjoamaan Siilimykselle tyydytystä ja moinen nirsous hävettää sitä. Onko Siilimys siinä asemassa, sellainen, sen arvoinen, että sillä on oikeus työntää ketään pois? Mutta jokaisella on oikeus päättää, kenet päästää mielensä iholle. Haluaako Siilimys antaa mitään kenellekään, vai tahtooko se vain ottaa? Olla saajana, toiminnan kohteena, muttei aktiivisena antajana? Uskooko Siilimys, että sillä ylipäätään on jotakin annettavaa? On hyvin murheellista, jos näin on. Siilimys on kyllä aina yrittänyt antaa, joskus antamasta päästyäänkin, ja olisi suurta petosta, mikäli tuo kaikki olisi tarittu vastentahtoisesti ja kerjuulla ollen.

Mystikoksikin voisi Siilimystä väittää, joten ehkä se etsii jonkinlaista korkeampaa yhteyttä ylipäänsä. Ihmissuhteet ovat aina olleet Siilimykselle se Suuri asia, ihmeellinen ja kaukainenkin. Ehkäpä kahden ihmisen läheinen suhde on sille jotakin outoa ja jumalallista, ihme ja tabu. Tietenkin voi kysyä, miksi Siilimys sitten eristää itsensä. Häpeästäkö, vaiko koska se ei tahdo saada tietää, ettei mitään todellista yhteyttä edes ole. Siilimys katselee usein ulkopuolelta Onnellisia yhdessä, kuin vanhus leikkiviä lapsia. Ei alas, vaan kaivaten jotakin jo menetettyä. Mikä vakuuttaa ja on vakuuttanut Siilimyksen siitä, ettei se voi saavuttaa moista yhteyttä ja miksi tämä vakaumus toisinaan lohkeilee?

Mitä Siilimys tahtoo muilta? Siilimys tahtoo kelliä. Siitä on mukava olla sylissä, vaikka sitä samaan aikaan harmittaa oma ruumiinsa, joka on tyhmä löllykkä ja kömpelö. Häpeä ja halu tulla kosketetuksi ja kohdatuksi ovat molemmat oleellinen osa Siilimystä. Ehkäpä siis Siilimys haluaa tulla kosketetuksi ja halituksi hengessä. Mutta mitä tämä todellisuudessa tarkoittaisi? Ehkä kyse on lapsellisesta yhteensulautumisen kaipuusta, symbioosin muistosta. Tahtooko Siilimys hyväksyntää? Se ei tiedä. Kestäisikö se itse asiassa kaipaamaansa läheisyyttä alkuunkaan? Siilimys tahtoo älykkäitä keskusteluja, yksimielisyyttä, mutta eri näkökulmista, täydentymistä, oivallusta. Vapaana virtaavaa puhetta ja katsetta, joka ei väistä. Sitä että jokaisen sanan voi halutessaan lausua, vapaasti ja pelkäämättä. Että toista saa koskettaa, hengessä, sanassa ja lihassa. Siilimys miettii liittymistä toiseen, toisen ajattelemista, sitä huumaavaa tilannetta, jossa toisen läsnäolo ei ole vain kuiskausta, vaan itse sekoittuu toiseen niin että oma oleminen unohtuu kokonaan. Kaipaako Siilimys toista eskapisminsa välineeksi? Jos näin on, mikä lie villakoiran ydin? Mitä Siilimys pakenee?

Ja harhaileeko se sokeana tavoittamassa jotakin jumalallista tai esikokemuksellista , jota todellisuudessa on mahdoton saavuttaa?

Powered by BloggereXTReMe Tracker