Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

lauantaina, lokakuuta 22, 2005

Siilimys ja tanskalaiset naaraat


Siilimys katselee tyttösiilien kuvia, tanskalaisia naaraita taitavat olla. Niitä on yksi toisensa jälkeen, mitä viettelevimmissä asennoissa (tai seksikkäämmissä, niin kai nykyään kuuluu sanoa, tuumii Siilimys), yleensä nisiään tai peppuaan esitellen. Siilimyksellä ei ole mitään nättejä siilityttöjä vastaan, mutta tällä kertaa se alkaa voida pahoin.

Ensinnäkin naaraat näyttävät siitä jotenkin oudoilta. Kuin Siilimyksen kuuluisi pitää niitä kauniina, mutta jotenkin sopusuhtaisinkin niistä näyttää jollakin oudolla tavalla pöhöttyneeltä. Käyneitä hedelmiä näyttävät syöneen kaikki, epäilee Siilimys. Ei niin, etteikö jokin vähän eilisempi omenankulma Siilimyksellekin maistuisi toisinaan ihan hyvin, mutta silti se tuntee olonsa epämukavaksi katsellessaan tässä sakraalissa rajatilassa olevien siilinaaraiden kuvia. Jotenkin siitä tuntuu kuin asiat olisivat menneet keskenään sekaisin.

Siilimys uskoo, että joskus ennen vanhaan Siilisaarella nakerrettiin ihan toisin sitä käyneen omenankulmaa. Että kun aurinkoa usutettiin nousemaan keväällä, tai toivottiin hyviä syksyksi hyviä etanasäitä, niin silloin pidettiin suuret juhlat, jossa omenaa kului. Mutta sitten tuli joku ja rikkoi vuodenkierron, Siilisaarelaiset loitontuivat siitä, mikä ennen oli itsestäänselvää, mutta vanhat tavat jäivät. Ja koska niillä ei enää ollut ankkuria, ne alkoivat harhailla, törmäillä ympäriinsä ja rikkoa elämää. Ei niin että Siilimys tahtoisi ketään syyttää, mutta silti se joskus vähän itsekseen tuhisee ja murahtelee erilaisia tarpeettomia esteitä ja kahleita, joita siilisaarelaisille on sälytetty.

Mutta ne naaraiden kuvat. Siilimys koettaa miettiä, mikä niissä niin häiritsee, sen kevyen hyväksikäytön odöörin lisäksi, joka niin helposti saa kirsun kutiamaan. Siilimyksen ystävä Lumikko sanoi kuvat nähdessään naaraiden silmiä ilmeettömiksi, ja Siilimys on valmis hyvinkin allekirjoittamaan moisen. Se ei näe naaraiden silmistä niiden omaa katsetta, vaan nuo silmät ovat kuin peilit. Kuvanottajan katse niistä heijastuu, se mitä ulkopuolinen näkee.

"Tee minut tärkeäksi, tee minut olemaan; katso minua."

Powered by BloggereXTReMe Tracker