Hassuja tarinoita Siilisaarelta

Kaikenlaista ihmettelevää tuhinaa.

keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

Siilimys pohtii lisää siiliasiaa


Siilimys venyttelee ja koettaa napata uudelleen pohdinnan hiirtä hännästä; missä sitä taas oltiinkaan?

Niin, tyttösiilit ja tyttösiilit ja poikasiilit ja poikasiilit ja tyttösiilit ja poikasiilit ja poikasiilit ja tyttösiilit. Ja sitten vielä ne kaikki siilit siltä väliltä. Plus oravat.

Niin, onpa Siilimys lapsuudessaan tuntenut erään pupuoravankin. Jolla oli aikamoinen identiteettikriisi. Koska se siis oli pupuorava, eikä pupupupu tai oravaorava. Niinpä se karkasi kotoa, ihan vähän vain, selvittääkseen, mitä oikeastaan oli. Kun se pomppi apeana pitkin maantietä, sitä vastaan tuli outo, pelottava otus. Ensin tämä pupuorava aikoi pinkaista pensaaseen, mutta rohkaisi sitten mielensä ja kysyi rotjakkeelta, että:
"Anteeksi, mutta minkälainen otus sinä olet?"
"ÄrfÄrf, minä olen susikoira."
"Ahaa, susikoira", tuumiskeli pikku pikku pupuorava, ja jatkoi matkaa vähän tyytyväisempänä. Kunnes pensaasta alkoi kuulua tosioutoa tuhinaa. Pupuorava jähmettyi paikalleen ja katsoi silmät suurina polulle möyryävää otusta. Sitten se rohkaisi mielensä ja kysyi:
"Anteeksi, tuota, mikä otus sinä mahdat olla?"
"Snuuf, no, minähän olen tietenkin muurahaiskarhu."
Muurahaiskarhu! Pupuorava jatkoi matkaansa mietteissään, eikä enää tuntenut itseään lainkaan niin oudoksi. Se mietti niin kovasti, että vastaantulija pääsi yllättämään sen. Pupuorava jähmettyi paikalleen. Noin outoa olentoa se ei ollut koskaan nähnyt. Ääni vavisten se rohkaistui kysymään:
"Anteeksi, mutta mikä otus te olette?"
"Minä olen everstiluutnantti."

Pikku pupuorava nauroi onnellisena, sydämensä pohjasta, juostalaukkasi kotiin ja eli onnellisena elämänsä loppuun saakka.

...tai no, oikeastihan pupuorava joutui miettimään asiaa vielä moneen moneen kertaan, kuten se Siilimykselle myöhemmin kertoi. Sen piti muistuttaa itseään usein siitä, että maailmassa Oikeasti on sellaisia otuksia kuin everstiluutnantteja ja muurahaiskarhuja; ei koska ne olisivat sitä huonompia, vaan koska se sai rohkeutta siitä, ettei ollut yksin venyttämässä biodiversiteettiä. Usein se oli tarpeettoman ankara muille tai itselleen tai häpesi ihan turhaan omaa olemistaan, kun muut tyhmyyksissään nauroivat sille tai kertoivat että on huono juttu että maailmassa on pieniä pupuoravia. Jossakin vaiheessa pupuorava törmäsi siiliopossumiin, joka ymmärsi ihan ihmeesti pienten pupuoravien päälle, mutta se onkin sitten jo ihan toinen tarina.

Jonkin aikaa pupuoravan tapaamisen jälkeen Siilimys törmäsi mustavarikseen, joka räpiköi mutakuopassa hukkumaisillaan; sen jalka oli tarttunut oksankarahkaan. Siilimys sai hampaillaan kiinni linnun siivestä ja onnistui peruuttaen nykimään sen ylös kuopasta. Siitä Siilimys sitten utelemaan, että mitä toinen, mutakuopassa, hyvänen aika. "Voi, minähän käyn täällä päivittäin!" vastasi mustavaris. "Mutta miksi?" äimisteli Siilimys. Mustavaris laittoi häpeästä nokan siiven alle. "Älä kerro kenellekään, mutta kas kun... minulla on pyrstössä yksi valkoinen höyhen. Muut räkättäisivät jos näkisivät." Siilimys oli hämmentynyt. "Ai, tykkäävätkö ne sitten siitä, kun olet mutainen." Lintu kohautti harteitaan ja ojenteli siipiään. "No, valittavathan ne siitä, menevät viereiseen puuhun nukkumaan, jos istun lähelle. Mutta eipä tarvitse hävetä." Sitten se räpisteli mudanjäykistämille siivilleen ja lensi pois. Siilimys katseli sen epävakaata menoa; kunpa ei haukka nyt näkisi. Se ei voinut olla vertaamatta pupuoravaa, joka tahtoi hullun lailla selvittää, mitä oli ja mustavarista, joka tahri ainoan valkoisen höyhenensä mudalla, koska piti sitä häpeänä. Ja jotenkin Siilimys myös surukseen tiesi, että jos mustavaris ja pupuorava tapaisivat, mustavaris pilkkaisi pupuoravaa minkä ehtisi.

Ja vaikka mustavaris kuinka pilkkaisi, pupuorava ei pilkkaisi sitä takaisin höyhenestä, eihän se edes huomaisi siinä mitään outoa. Ehkäpä se kysyisi, miksei mustavaris nyppää höyhentä nokallaan pois, jos se sitä niin häiritsee.

Eikä mustavaris osaisi sanoa siihen mitään.

Powered by BloggereXTReMe Tracker